RAKA VÄGEN TILL JOBB.

11 april 2019

Dom flesta företag har en gemensam utmaning idag - att hitta nya kvalitativa medarbetare. Att hitta en väg för att skapa en naturlig återväxt av kompetens är ofta svårt. På Resinit har man tagit vägen genom industriprogrammet på gymnasiet för att trygga framtidens cnc-operatörer. Genom ett nära samarbete med Teknikcollege har man etablerat en tydlig väg från teknikintresse till en fast anställning på företaget.

- Vi har ett ansvar att se till att det finns bra praktikplatser för eleverna på gymnasieprogrammen. Det är upp till oss själva att fånga upp dom som har ett intresse och vill jobba i vår bransch, säger Per Alne, vd på Resinit.

 

Anton Harrysson är ett bra exempel på att vägen från gymnasiet direkt till jobb kan funka riktigt bra.

Antons intresse för teknik och industri startade i tidig ålder och ganska naturligt ledde det vidare till att jobba hos sin pappa på lediga dagar med just det. Under tiden på gymnasiets industriprogram har han hela tiden haft sin APL, Arbetsplatsförlagd lärande, på Resinit. När det fanns tillfälle så började Anton även att jobba extra på lov och helger. När det började dra ihop sig till examen på gymnasieutbildningen erbjöd Resinit Anton ett jobb som han nappade på. Nu har det gått snart ett år sedan han började jobba på ”riktigt” och ångrar inte valet av arbetsplats.

 

- Jag är supernöjd, verkligen. Jag trivs jättebra. Att få chansen till ett jobb direkt efter examen är inte självklart. Jag är säker att APL:en spelar en viktig roll. Trivs man på sin APL så vill man jobba där när man tar examen. Och visar man att man kan och vill så får man chansen att få jobb.